ضرر میلیاردی شرکت اپیک گیمز !

شاید بتوان گفت نام فروشگاه اپیک گیمز (Epic Games Store) که کار خود را از اواخر سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز نمود، تاکنون در بسیاری از اخبار و جنجال‌ها به گوش رسیده است و به نظر می‌رسد حاشیه‌های رخ داده پیرامون فعالیت‌های این شرکت تمامی نداشته باشند.

علاوه بر اخبار قراردادهای این شرکت با توسعه‌دهندگان مختلف و همکاری با برخی شرکت‌های بزرگ دیگر، انحصاری کردن فروش برخی عناوین بر روی پلتفرم رایانه‌های شخصی و عرضه‌ی بازی‌های با کیفیت به صورت رایگان برای مشترکین خود، اپیک گیمز در سال گذشته وارد یک درگیری حقوقی با شرکت اپل (Apple) شده است که تاکنون اخبار زیادی پیرامون آن منتشر شده‌اند.

با توجه به این که فروشگاه اپیک گیمز دارای بیش از ۱۶۰ میلیون حساب کاربری ثبت شده و بیش از ۵۶ میلیون کاربر فعال ماهانه است، اما به نظر می‌رسد اوضاع تجاری آن به خوبی پیش نمی‌رود. اگر چه شرکت اپیک گیمز در طی چند سال اخیر بیش از یک میلیارد دلار درآمد کسب کرده است اما عمده‌ی این درآمد مربوط به فروش محتویات درون برنامه‌ای، سرویس‌ها و موارد دیگر بوده و در این میان فروشگاه اپیک گیمز با ضررهای مالی هنگفت به کار خود ادامه داده است.

طبق آمارهای منتشر شده، به نظر می‌رسد شرکت اپیک گیمز پس از راه‌اندازی فروشگاه خود در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، ۴۵۰ میلیون دلار ضرر که فقط مربوط به این فروشگاه می‌شود را متحمل شده است. همچنین احتمال رسیدن این ضرر به میزان نیم میلیارد دلار تا پایان سال ۲۰۲۱ نیز وجود دارد که نشان می‌دهد این فروشگاه همچنان قرار است با ضرر به کار خود ادامه دهد. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، فروشگاه اپیک گیمز در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۸۱ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۷۳ میلیون دلار ضرر را به ثبت رسانده و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری میلادی حدود ۱۳۹ میلیون دلار دیگر هم به این ارقام اضافه گردد.

با بررسی گزارش‌های منتشر شده می‌توان دریافت که عمده ضررهای شرکت اپیک گیمز از طریق فروشگاه آن به استراتژی‌های رضایت مشتری و انحصاری‌سازی برخی عناوین مختلف مربوط می‌شود. از جمله‌ی این اقدامات می‌توان به قراردادهای هنگفت فروشگاه اپیک گیمز با توسعه‌دهندگان مختلف جهت انتشار انحصاری بازی بر روی پلتفرم رایانه‌های شخصی و یا انتشار بسیاری از بازی‌های با کیفیت به صورت رایگان برای کاربران دانست. با این حال شرکت اپیک گیمز به صورت قاطع اعتقاد دارد که قرارداد تقسیم ۱۲ درصدی درآمد که با توسعه‌دهندگان مختلف بسته است، کارآمد بوده و علاوه بر این که هزینه‌ی این فروشگاه را پوشش خواهد داد، از سال ۲۰۲۳ میلادی به سودآوری بالایی می‌رسد.

با این حال به نظر می‌رسد برای شرکت اپیک گیمز مشکلی از لحاظ تامین منابع مالی وجود نداشته باشد و ضرررسانی فروشگاه این شرکت نیز مشکل خاصی را پدید نیاورد؛ چرا که این شرکت تنها در زمان در دسترس بودن بازی Fortnite بر روی پلتفرم گوشی‌های هوشمند iOS، حدود ۷۵۰ میلیون دلار درآمدزایی از طریق فروش محتویات درون بازی داشته است. نکته‌ی جالب توجه این است که اکثریت بازی‌بازان Fortnite بر روی پلتفرم ذکر شده، برای نخستین بار و تنها در این عنوان اقدام به صرف هزینه‌های بالا برای خرید محتویات درون برنامه‌ای کرده بودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا